Pääsääntöisesti taikureilla on kolme tapaa tulla esitellyksi ennen esitystä.
Ensimmäinen vaihtoehto on esitellä itse itsensä.
Toinen vaihtoehto on, että joku tai jotkut, esimerkiksi tilaisuuden juontajat esittelevät sinut.
Kolmas vaihtoehto on, että esittely tulee ennalta tehdyltä nauhalta. Jokaisessa näissä on hyvät ja huonot puolensa.

Itsensä esittely on ehkä kaikkein heikoin vaihtoehto. Sen käyttämiselle ei ole monia järkeviä perusteluita, mutta jos tarjolla ei ole ketään esittelijää tai esiintyjä on täysi yllätys niin se voi olla ainut vaihtoehto. Jos taikurilla on tarve esitellä itse itsensä, se tarkoittaa usein myös sitä, että taikurin täytyy saada tilassa olevien järkkymätön huomio, ennen esityksen aloittamista. Tähän on luonnollisesti monia eri tapoja aina tempuista perinteisempiin keskustelunavauksiin. Asian tiimoilta oli itse asiassa joskus keskustelua taikawebissa ja siellä kerrottiin muun muassa kitaristista joka aloitti esityksensä virittelemällä kitaraa hissukseen lavalla niin kauan että yleisö hiljeni. Saattaa toimia, mutta vie ennalta määrittelemättömissä olevan ajan.

Joku oli myös ehdottanut, että taikuri voisi aloittaa jollain visuaalisella tempulla ja vasta sen jälkeen esitellä itsensä. Tästä olen erimieltä sillä nopea temppu menee luultavasti isolta osalta vieraita ohi ja se voi aiheuttaa ketjureaktion, jossa ihmiset alkavat selittää vieressään olevalle, joka ei temppua nähnyt, mitä tapahtui. Tämä saa aikaan vain hälinän lisääntymisen.

Yksi ehdotus oli myös käyttää erinäisiä tuliefectejä, kuten salamapaperia huomion saamiseksi. Tosin, yllättävät tulenlieskat ja pamaukset voivat myös pelästyttää ihmiset. Lainsäädännöstä johtuen tulen käyttö ei myöskään ole sallittua läheskään kaikkialla. Tapoja on varmasti myös monia muita mutta ehkä silti helpoin ja kaikkein tunnistetuin itsensä esittelemisen keino on perinteinen lasin kilisyttäminen huomion saamiseksi. Meidät on koulutettu reagoimaan siihen ja se saa lähes poikkeuksetta kaikkien huomion josta on helppo jatkaa eteenpäin.

Taikuri ja mentalisti Pete Poskiparta suositteli, että jos esiintyjä joutuu esittelemään itse itsensä niin on myös mahdollista ”huijata esittely” vaikuttamaan siltä, että sen tekee ulkopuolinen. Tämä tapahtuu yksinkertaisesti esittelemällä itse itsensä jostain lavan sivusta, yleisölle näkymättömissä olevasta paikasta muuttamalla hieman omaa puheääntään ja hoitamalla esittelyn mikrofonin avulla. Yleisö siis kuulee esittelyn mutta ei näe esittelijää. Lopullinen vaikutelma kuitenkin oli, että joku muu kuin esiintyjä esitteli hänet lavalle.

Ääninauhan käyttö on myös yksi mahdollisuus itsensä esittelemiseen ja se voi olla oikein käytettynä hyvinkin tehokas. Sen avulla voidaan luoda ammattimainen vaikutelma ja odotuksia. Ääninauhan kohdalla on syytä huomioida, että sen ei tulisi koostua vain musiikista vaan myös jonkin sortin kuulutuksesta, jossa taikuri esitellään. Mielellään kuuluttajan ääni ei myöskään tulisi kuulua esiintyjälle. Ongelmana ääninauhoissa on niiden käyttö. Ne vaativat aina äänentoistovälineistön, joko taikurin oman tai tilaajan puolesta sekä niiden käyttäjän. Tilaaja voi luvata että paikalla on esim MP3:a toistava äänentoistojärjestelmä ja paikalle mentäessä on vain CD soitin. Myös mahdollinen äänimies pitää ohjeistaa mitä soitetaan, milloin, millä voimakkuudella jne.

Taikurilla toki voi olla oma järjestelmä joka toimii kaukosäätimellä, mutta se vaatii taas kuljetuksen, pystytyksen, testaamisen jne. Tämän vaatii yleensä hyvissä ajoin ennen vieraita paikalle saapumista, mikäli välineistöä ei halua alkaa kasaamaan yleisön edessä, jos se edes muulta ohjelmalta on mahdollista. Omalla äänentoistolla on kuitenkin niin paljon hyviä puolia, että sen hankkimista tulisi jokaisen enemmän esiintyvän harkita.

Kolmas ja viimeinen tapa oli, että joku esittelee sinut. Tämä on äärimmäisen käytännöllistä, sillä lähes kaikissa juhlissa tai yritystilaisuuksissa on joku joka vastaa tilaisuuden kulusta. Tämä on se henkilö joka pystyy esittelemään myös sinut. Tosin, jokainen yhtään enemmän esiintynyt tietää, että jos tälle henkilölle antaa vapaat kädet esitellä taikuri, niin tulos on usein täysi pannukakku. Siksi suosittelenkin seuraavaa.

Kirjoittakaa itse oma esittelynne. Älkää tehkö siitä liian pitkää. Kolmesta neljään lausetta tulisi riittää. Yhdessä lauseessa voitte muun muassa mainita esimerkiksi meriiteistänne. Esittely tulisi aina loppua esiintyjän nimeen. Esittelylapusta teette kaksipuoleisen. Toiselle puolelle esim logo tai kuva ja toiselle puolelle teksti. Tekstin tulisi mieluiten olla isoilla palikka kirjaimilla ja esiintyjän nimi vielä isommalla, jotta se olisi mahdollisimman luettava. Tietokoneella tällaisen tekeminen vie tunnista pariin kunhan tekstit saa päätettyä. Sitten sen voi päällystää kontaktimuovilla tai laminoida. Puolenkymmentä tällaista keikkasalkussa, ei vie tilaa nimeksikään ja mahdollistaa sen, että tilaisuudesta riippumatta, saat sellaisen esittelyn kun itse haluat. Extra kappaleet varmistavat, että sinun ei tarvitse juosta juontajan perässä enää esityksen jälkeen kyselemässä lapun perään. Lisää siihen vaikka yhteystietosi ja jätä se vapaaehtoisesti esittelijälle markkinointimielessä.